Roblox, oyun yapım süreçlerini devrim niteliğinde değiştirecek yapay zeka destekli araçlarını duyurdu. Code Assist ve Material Generator, oyun yapmayı kolaylaştıracak ve içerik oluşturma süreçlerini daha hızlı hale getirecek.
Yapay Zeka Oyun Oluşturma Araçları: Code Assist ve Material Generator
Roblox, geçen ay yapay zeka ile oyun yapma vizyonunu açıklamıştı. Bu yeni süreç, metin komutlarıyla kodların, 3D modellerin ve daha fazlasının oluşturulabileceğini vaat etmekteydi. Şimdi ise Code Assist ve Material Generator araçları, herkesin içerik oluşturabilmesi için kullanıma sunuluyor.
Roblox’ta Yapay Zeka Devrimi
Her ne kadar şu an beta sürecinde olsa da, Code Assist ve Material Generator araçları metin girdilerini çıktılara dönüştürüyor. Fakat bu araçları kullanarak oyun yapmanın henüz tam anlamıyla mümkün olmadığını unutmamak gerekiyor. Oyun yapımı oldukça karmaşık bir süreç olup. Bu iki araç sadece temel kodlama süreçlerini otomatikleştirmeye yardımcı olacak.
Nasıl Kullanılacak?
Yapay zeka destekli araçlar, basit kodların oluşturulmasında ve 3D basit nesne dokularının yaratılmasında kullanılıyor. Örneğin, “parlak kırmızı kayalı kanyon” veya “lekeli cam” gibi taleplerde bulunulabiliyor. Ayrıca, etkileşimli nesnelerin oluşturulması da mümkün hale gelecek. Bu sayede, oyuncunun nesneyle etkileşime girdiğinde objenin renk değiştirmesi veya patlaması gibi olaylar kolaylıkla yaratılabiliyor.
Yapay Zeka ve Hatalar
GPT-3,5 veya GPT-4 gibi yapay zeka modelleri ile Microsoft Bing’in benzer işlevsel kodlar oluşturduğunu görmüştük. Code Assist ve Material Generator araçları da aynı mantıkla çalışıyor. Ancak hata yapma ihtimali olduğu için. Oluşturulan kodların bağlamsal uygunluğunu kontrol etmek ve test etmek kullanıcıların sorumluluğunda olacak.
Geleceğin Oyun Yapma Süreçleri
Roblox, yapay zeka destekli Code Assist ve Material Generator araçlarının, platformdaki her kullanıcıyı bir üretici haline getirmeye yönelik önemli bir adım olduğunu düşüyor.
3 yorum
Pingback: HONOR, Yapay Zeka İle Güçlendirilmiş Görüntü Motorunu Tanıttı - TurkGadgets
Pingback: ChatGPT, Windows 95 Etkinleştirme Anahtarı Üretti - TurkGadgets
Pingback: Overclock (OC) Nedir? Nasıl Yapılır? - TurkGadGets